Fedezz FEL! 2. - Rákkutató labor testközelből

Esemény időpontja

2016. április 16. szombat, 10:00

„FEL! a Pro Scientia Aranyérmesekkel – Tudománnyal a FELelős társadalomért” c. pályázati projektünk keretében megvalósuló  Fedezz FEL! című alprogramunk során ez év tavaszán összesen három interaktív tudománynépszerűsítő bemutatót tartunk, amelyeken előadóink saját tudományterületüket igyekeznek vonzóvá tenni a tehetséges fiatalok körében. A második bemutatót Bugyik Edina tartja 2016. április 16-án, a Semmelweis Egyetem I.sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetében (1085 Budapest, Üllői u. 26.), 10:00-14:00 óra között. A résztvevők bepillantást nyerhetnek egy rákkutatással foglalkozó laborban megtalálható alapvető módszerek kivitelezésébe. Ennek során természetesen jelen projekt címéhez kapcsolódva kitérünk arra is, miként mutatkozik meg a társadalmi felelősségvállalás a tudomány e területén. 

A program elsősorban azok számára lehet izgalmas, akik elképzeléseik szerint laboratóriumi kutatásokkal szeretnének majd foglalkozni, ám még nincsenek konkrét tapasztalataik erről. A bemutató alkalmával a rövid elméleti bevezető után a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat az érdeklődők: szakértő irányítás mellett fagyasztott metszetek készítésére kerül sor, majd azokon H&E festés illetve fluoreszcens festés után mikroszkóp alatt vizsgálhatják meg az alapvető morfológiai jellemzőket.

A bemutató gyakorlati jellege miatt e program résztvevőinek maximális létszáma 10 fő. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, részvételi szándékodat legkésőbb 2016. április 10-ig jelezd az alábbi címre küldendő e-mailben: bedush@gmail.com. A tárgy rovatban tüntesd fel: „Fedezz FEL 2.”

A 10 fős létszámkorlát átlépése után jelentkezők várólistára kerülnek. Őket csak akkor tudjuk fogadni, ha a korábban jelentkezők közül valaki lemondja a részvételt. A jelentkezések elfogadásáról vagy a várólistára kerülésről 2016. április 12-ig küldünk értesítést. Ebben az e-mailben kapnak meg minden további részletes információt a résztvevők.

FIGYELEM! A bemutatóra a meghirdetett helyek beteltek, még úgy is, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel 15-én pénteken 15.00-19.00-ig még egy ugyanilyen bemutatót tartunk. TOVÁBBI JELENTKEZÉSEKET sajnos MÁR CSAK A VÁRÓLISTÁRA  TUDUNK FOGADNI!

Köszönjük szépen a kiemelt érdeklődést!

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi ErőforrásTámogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett a „Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása” címmel kiírt pályázatának (NTP-FTH-M-15-0002) támogatásával valósul meg.